dimarts, 26 de setembre del 2017

DIMARTS, 26 DE SETEMBRE DE 2017

La llibertat

LA LLIBERTAT (per Miri4, il·lustració de Maja Sereda)

Ho tenia tot al seu abast: cada dia el seu menjar, l’aigua fresca i l’habitatge net, fins i tot un mirall amb campaneta inclosa per si volia fer música. Però en Pere va voler donar-li alguna cosa més, i li va obrir la porta de la gàbia.
-“ Ara ets lliure!” – va dir
L’ocellet va mirar a un costat i l’altre i va voler sortir, però portava tant de temps en aquella gàbia que ja no se’n recordava de volar, es va cansar de seguida i a més a més per poc no se l’empassa el gat de la veïna... Quin ensurt! El pobre ocellet va tornar a la seva gàbia i es va deixar acaronar el cap. Preferia la seva vida de sempre, amb el menjar i el beure assegurat, abans que aquella llibertat que podia ser tan perillosa.
      
                      1. Un conte de nins per a fer reflexionar els adults. Resumeix el conte en quatre línies.
El nin tenia un ocell el qual u tenia tot,però el nin trobava que li faltava qualque cosa,un dia decidí deixar-lo lliure,però,l'ocell va tenir uns inconvenients,un dels quals implicava a el moix de la beina...i va decidir tornar a la seva gavia.
                      2. Qui és el protagonista principal? Què li passa? 
L'ocell,quan surt de la gavia no sabia que fer,doncs mai havia estat lliure,un moix li va atacar i li costava volar,
                      3. L'ocell simbolitza la llibertat. Un ocell engabiat també? Per què? 
No,un ocell engabiat simbolitza la no-llibertat,per que esta tancat
                      4. És normal que l'ocell no vulgui la llibertat? Hauria estat millor no tancar-lo mai? Creus que aquesta por a la lliberat també es té al món dels sers humans? Justifica la teva resposta
si,es normal perque te una casa menjar i aigo.Si no l'aguessin tancat,l'ocell preferiria no estar tancat.Si també es trasllada al món humà,per exemple en el cas de fer una hipoteca,casar-se.

La llibertat

LA LLIBERTAT (per Miri4, il·lustració de Maja Sereda) Ho tenia tot al seu abast: cada dia el seu menjar, l’aigua fresca i l’habitatge n...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada